Vizet minden iskolába!

Hétfőtől az ország 135 oktatási intézményében egy hétig ismét az ivóvíz körül forog a világ.
Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet által negyedik éve meghirdetett HAPPY-hét során bizonyítást nyert, hogy „a víz a legjobb szomjoltó”, és a magas cukortartalmú üdítőknek, koffeintartalmú energiaitaloknak nincs helyük a fiatalok étrendjében.

A HAPPY-hét résztvevői

Az idei HAPPY-hétre regisztrált több mint 41.000 iskolás és óvodás játékos oktatás keretében ismerkedik meg a vízivás előnyeivel és a cukros italok fogyasztásának káros következményeivel, „vízbárokban” szürcsöl vizes koktélokat, rajz- és sportversenyeken bizonyítja ügyességét, flash mobot szervez és számos egyéb szórakoztató programban vesz részt. Az iskolák üdítőmentességéért a – káros szokásaikról lemondó – gyerekekből alakuló „vízizsaru szolgálat” felel.

A program megvalósítását segíti az OÉTI és több vizet forgalmazó vállalat is

Az OÉTI a honlapjáról letölthető oktatási és grafikai anyagokkal, programötletekkel segíti a pedagógusok munkáját, továbbá 16 vízforgalmazó vállalat közreműködésével ingyenes ivóvizet biztosít több olyan iskolában, ahol egyébként csak a mosdóban tudnak vizet inni a tanulók.

Nyereményjáték

A HAPPY-hetet megszervező intézmények nyereményjátékon is részt vesznek: az OÉTI kisebb ajándéktárgyakat sorsol ki köztük, egy szerencsés iskola tanulói pedig egy hazai üzemben saját „álomjoghurtjukat” is kikeverhetik.

A fődíjat azok között az intézmények között sorsolja ki az Intézet, amelyekben a legtöbb, általuk ajánlott vízfogyasztást népszerűsítő programot valósították meg. A fődíj egy interaktív oktatással egybekötött főzőtanfolyam, A főzés 6alma főzőiskolában, sok játékkal és meglepetéssel.

Országos Élelmezés és Táplálkozástudományi Intézet