Konyhai ki mit tud – 1.

Alufóliát valószínűleg mindannyian használunk a konyhában. Remek jól jön ez az ezüstösen csillogó “papír”, ha nem szeretnénk, hogy a hűtőnkben mindenféle szag terjengjen… De nemkülönben vesszük hasznát az alufóliának sütésnél, főzésnél is.

Azzal nyilvánvalóan semmi újat nem mondunk, hogy az alufóliának van egy matt és egy csillogós fele… De azt vajon tudod-e, hogy mikor melyik felét kell használni? Mert bizony nem mindegy!

Dr. Kerekes Judit: Jó étel, jó élet című receptkönyvéből ilyeneket is megtanulhatunk!

Íme a válasz a doktornőtől:

“Az alufólia belső oldala matt, kiengedi a meleget, alatta nem sül, csak párolódik az étel, míg külső fényes fele hőtartó, alatta megpirul a pecsenye, a sütemény. A tepsi kibélelésekor ha azt akarjuk, hogy a sütemény alja is piruljon, akkor a fényes fele kerüljön érintkezésbe a sütendő tésztával. A sütőben a tepsi letakarásakor (a fedő helyettesítésekor) a matt fele kerül alulra.”

(Dr. Kerekes Judit: Jó étel, jó élet)

A könyv megrendelhető a Galenus webáruházban!